Carregant Esdeveniments

ATB & Mindfulness (19 gen – introducció)

19 de gener de 2019, 10:00 - 14:00

CURS D’ATB (Despertar la conciència a través del cos ) & MINDFULNESS.

GIRONA 2019

Awareness Through the Body o ATB és un programa d’exercicis que té com a finalitat expandir la consciència i oferir la possibilitat tant a nens com a adults d’adonar de les seves pròpies percepcions, capacitats i habilitats per poder arribar a ser individus autònoms i conscients de si. Les activitats que realitzarem són creatives i sovint divertides, es desenvolupen gradualment i fomenten la concentració, la relaxació i una sensació de benestar, a través de la utilització de l’atenció i l’actitud de l’observador intern referenciades en les sensacions del nostre cos.

El Mindfulness amplifica la capacitat de fer atenció de manera conscient a l’experiència del moment present amb interès, curiositat i acceptació. Reconèixer el que està succeint mentre està succeint, acceptant activament el fluir de l’experiència tal com s’està donant. Quedar-se només amb la experiència sense afegir res més. Viure en el present. La Atenció plena ens permet observar i reconèixer la pròpia experiència i viure en aquest món en present.  

El programa ATB va començar a les escoles de la ciutat internacional d’Auroville a la India al 1992, des de fa més de 25 anys és una matèria més dins l’horari escolar amb l’objectiu de fomentar l’atenció, la concentració i l’autoconeixement en els joves i infants. Actualment, mestres i grups d’adults segueixen el programa també pels beneficis que els aporta a ells mateixos.

Opinió d’un nen d’Auroville (India) de l’escola Transition: “Et dóna una obertura espiritual sense que ningú esmenti mai la paraula espiritual. T’aporta coses que queden dins d’un per sempre. ”

“El nostre desig és que ATB contribueixi, a més d’una educació més creativa i efectiva,  també a una vida més conscient i harmoniosa” escriuen Aloka Martí i Joan Sala, creadors d’ATB i la formació, en el seu llibre Despertar la conciencia a través del cos.

Les activitats estan plantejades per conduir primerament a l’individu a un estat de receptivitat en el qual pot “escoltar” millor la gran quantitat d’informació que rep contínuament tant del món interior com de l’exterior. Un cop allà, els exercicis li permeten descobrir, gradualment, la complexa amalgama de la qual està format i li proporcionen la possibilitat de trobar eines per gestionar més efectivament aquesta complexitat al voltant del seu centre més profund.

En aquest curs volem desenvolupar i afinar la capacitat adonar-nos dels moviments i canvis dels estats de consciencia a través del cos. És una oportunitat d’aprofundir en el coneixement d’un mateix a través de l’actitud del testimoni intern i la presència plena, utilitzant una observació desidentificada i sense judici.

Us hi esperem !

Dia introducció: 30€
cada sessió: 45€
(30€ per alumnes i practicants ATB)
Facilitadors: Jordi Canaleta (Mindfulness) i Ignasi Salvatella (ATB)

Comparteix Aquest Esdeveniment

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
19 de gener de 2019
Hora:
10:00 - 14:00
Cost:
30€ - 45€
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Centre YuanShen
c/ Oviedo, 5
Girona, Girona 17005
+ Mapa de Google
Telèfon:
654 605 710
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Yuan Shen
Telèfon:
654605710
Correu electrònic:
info@yuanshen.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador