Carregant Esdeveniments

Alquímia Masculina (23 feb.)

23 de febrer de 2020, 10:00 - 18:30

En aquests tallers d’Alquímia Taoista, explorem el potencial de la nostra energia sexual, on les diferents formes de manifestació de la mateixa energia ens apropen a l’individu complet, al Ser integre. Unificant els diferents centres energètics primaris que es manifesten en l’organisme (centre Instintiu/Sexual, Emocional i Mental), i elevant la nostra vibració als centres energètics superiors, l’amor i la consciència es manifesten unificades en el Tao.

L’Alquímia Taoista que presentem, tenen el seu origen en una mirada i una comprensió de l’ordre de l’univers que consciencien els primers Savis a l’antiga Xina, anomenats Taoistes o seguidors del Tao.
El taoisme no és cap creença o filosofia que pretengui canviar la naturalesa de la vida, al contrari més bé integrar l’existència de l’ésser humà en l’origen de la seva pròpia naturalesa. La comprensió de la manifestació i les seves forces Yin / Yang com l’origen de la primera expressió de la vida en l’univers, (una força centrípeta i l’altra centrifuga) permet comprendre com el desequilibri entre aquestes forces que en el global de l’univers és impossible, en nosaltres repercuteix directament en el sentit harmònic de les nostres vides. Per aquest motiu els Taoistes desenvolupen una sèrie de coneixements, pràctiques, que permeten ajudar a mantenir aquest equilibri, vist des d’un aspecte energètic. L’origen és energia (Chi), és a aquesta energia prenatal anterior al pensament, al sentiment, a les emocions, sensacions etc. on les pràctiques es dirigeixen.

El desenvolupament d’aquest coneixement al llarg de la història es ve manifestant en diferents expressions, entre elles tenim La Medicina tradicional Xinesa, i una gran quantitat de centenars de pràctiques corporals i meditatives a les quals en el segle passat les van anomenar Txi-kung, que significa Treball amb l’energia. També des de la tradició de les arts de combat, “arts marcials”, arriben fins als nostres dies expressions com el Tai-txi-txuan, el Yi Chuan etc. Conegudes com arts internes, pel domini que comporten de l’energia / intenció “Yi”.

En el Txi-kung, els seus moviments, basats en l’observació dels cicles de la natura, van desbloquejant els canals d’energia del cos, generant vitalitat. L’energia comença llavors a enfortir els sistemes orgànics i òrgans interns, l’estructura òssia, els sistemes digestiu, circulatori, immunològic i nerviós, aportant equilibri en els plànols emocional, mental i corporal.

La mirada de la medicina natural taoista és integradora, no focalitza en la malaltia sinó en mantenir l’equilibri energètic de l’ésser humà. Quan l’energia vital es trenca, apareixen els símptomes de malalties. Per això aquestes pràctiques apunten a conrear aquesta força de vida, que no es desgasta.

Comparteix Aquest Esdeveniment

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

Mostra els detalls

Data:
23 de febrer de 2020
Hora:
10:00 - 18:30
Cost:
90€
Categoria d'Esdeveniment:

Recinte

Centre YuanShen
c/ Oviedo, 5
Girona, Girona 17005
+ Mapa de Google
Telèfon:
654 605 710
Visualitza el lloc web de Recinte

Organitzador

Yuan Shen
Telèfon:
654605710
Correu electrònic:
info@yuanshen.cat
Visualitza el lloc web de Organitzador