EL TAI TXI TXUAN

El propòsit principal del Tai-txi és el propòsit principal de la vida: Desenvolupar el propi potencial i refinar-lo, el que sol anomenar-se Evolució Espiritual. Tothom ve a la Terra amb aquest propòsit, però la majoria oblida ràpidament perquè estem aquí. Una vegada enredats en el món físic extern, tot el procés vital serveix merament per a la subsistència del cos i la ment superficial. Les grans edificacions físiques i socials de la societat humana, pretenent ser formes en les que la humanitat pugui evolucionar, esdevenen presons. Molts somien en un camí però pocs troben la via pràctica cap a la llibertat.

La perfecció de la consciència individual existeix com a llavor dins de cada ésser humà. Existeix pressió des de fora i des de dins per a desenvolupar aquesta possibilitat. Les forces que mantenen l’univers són complexes i les raons del perquè de moltes coses poc clares. Per què alguns s’esforcen en realitzar el seu potencial interior mentre altres el dissipen a través d’una vida d’ignorància, debilitat i negligència? Per a aquells que tristament permeten que aquesta llavor desaparegui hi ha poca esperança a títol individual, a pesar de que la seva vida i mort contribuiran de manera general a l’evolució de la humanitat. Per a aquells que activament trien el creixement interior, apareix la qüestió del “Camí” o la “Via”.

Existeixen infinitud de mètodes, però tan sols un Camí. Aquest és la ruta interior que contínuament es desplega a mesura que un s’endinsa més profundament en el seu món interior. Aquest món és enganyós, fins i tot perillós, ja que la Ment percep el mon a través de la seva pròpia xarxa d’il·lusió i engany. Sense direccions autèntiques i una guia, és quasi segur que ens perdrem.

Com a Escola de Tai-Txi-Txuan i Arts Internes, Yuan Shen t’ofereix la possibilitat d’endinsar-te en tu mateix a través de l’estil Yang de Tai-Txi,  dintre la tradició dels mestres Cheng Man Ching i Huang Sheng Shyan, segons les ensenyances de Patrick Kelly i el seu No Name Taiji.

Entrevista a Patrick Kelly, part 1 de 6. Podeu trobar l’entrevista completa aquí.

📅

Dimarts 19:00 a 20:30
Dijous 19:30 a 21:00

PRINCIPIANTS

La iniciació al Tai-Txi-Txuan dura aproximadament un trimestre (a raó de dues classes per setmana). És el mínim temps necessari per ser capaç de seguir la Forma de Tai-Txi i els patrons bàsics de Tui Shou (Treball a Dos). Així disposem d’un marc de treball bàsic on, en el següent trimestre, comencem a afegir més detalls del treball intern. Aprendre els aspectes i detalls interns és on el Tai-Txi comença de veritat. Això implica la coordinació de les postures de la Forma de Tai-Txi amb la Força Interna (Jin), Respiració, Energia (Chi) i Ment (Yi). Cadascun d’aquest aspectes té diferents nivells, que són gradualment afegits a la pràctica.

PROGRAMA

5 exercicis (Song Ch’en Wu Fah)
Forma 37 moviments de Cheng Man Ching
Forma Llarga de Yang Chen Fu
Forma Ràpida de Huang Sheng Shyan
8 Patrons Bàsics de Tui Shou a Peu Fix
Aplicacions / Fa Jin
Patrons de Tui Shou en Moviment
Meditació: Up&Down, 8 camins, 5 Núvols de Ni Hua Ching, …

Principis que s’estudien: Fluïdesa, Continuïtat, Relaxació, Estabilitat, Moviment Elàstic,  Cedir/Neutralitzar/Emetre (Cercle Vertical), Sensors Interns, Intenció, Sensibilitat i Comprensió (Ting Jing i Dong Jing)
El programa de Tai Txi de la nostra escola segueix les línies bàsiques marcades per Patrick Kelly. No té graus ni cinturons externs, però si un mètode clar i definit per a aprofundir pas a pas en la pràctica i en la comprensió i evolució d’un mateix.

Si estàs interessat, pots venir a provar una classe gratuïtament i sense cap compromís.

Share This